The daily mile

In navolging van het project “One Mile a Day” waaraan onze kleuters vorig schooljaar deelnamen, schreef sportjuf Hilde ons in voor het vernieuwde concept “The Daily Mile”.
Aangezien we als duizendste school inschreven, krijgen we op donderdag 31 januari Tia Hellebaut en Arne Vanhaecke op bezoek in SPWe-basis. Er wordt die dag dan ook een kort evenement gepland. 
Wat houdt het project “The Daily Mile” nu concreet in?
Door elke dag 15 minuten te bewegen met de hele klas worden kinderen fitter, gezonder én gelukkiger!
Gedurende de maand januari proberen we dus elke dag te lopen of te stappen. Vanaf februari doen we dit nog 2 à 3 maal per week. We gaan voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

Schoolfeest 2019: te onthouden!

Noteer nu al met stip in je agenda: zaterdag 23 maart 2019: SCHOOLFEEST! Belangrijk om te weten is dat het programma er dit jaar iets anders uitziet. We zwaaien de deuren reeds open om 11 uur en bieden jullie ’s middags de mogelijkheid om te eten. Het programma loopt verder in de namiddag. Om het nodige comfort te voorzien steken we ook de straat over en trekken we richting Porseleinhallen. We hopen jullie allen nu opnieuw te mogen ontmoeten. Wat de inhoud betreft? Wel, dat houden we nog even voor ons … Vorig jaar was er het grootse optreden ‘What a wonderful world’. Traditiegetrouw brengen we het jaar na de zaalshow een alternatieve versie van het schoolfeest. Wat het wordt? Rarara! Nog even geduld …

Welkom 2019!

Morgen is het de eerste schooldag van het kalenderjaar 2019. Meteen ook een heel belangrijke start voor Michèle, Mattheo, Lola-Louise, Xiomara, Nell, Camille, Lena, Mare en Dante. Zij zetten hun eerste stappen in SPWe-Basis. We wensen hen een prima start toe van hun schoolloopbaan.
Ook in 2019 staat ons enthousiast schoolteam weer paraat om jullie kinderen te begeleiden in hun opvoeding. Wij blijven verder werk maken van onze boodschap ‘respect@school’.
Tot slot nog even meegeven dat de typles voor de ingeschreven leerlingen van L4 morgen al opnieuw plaatsvindt. De studie voor L4, L5 en L6 gaat pas vanaf donderdag van start in dit tweede trimester.
Een fijn, gezond en leerrijk 2019 gewenst!

De warmste kerstrun

Met een warm gevoel konden we vrijdagnamiddag de kerstvakantie aanvatten. Na een geslaagde kerstrun waaraan ook heel wat ouders, grootouders, sympathisanten deelnamen mogen we trots zijn op het mooie bedrag dat we bijeen spaarden. In totaal werd er 4247,60 euro opgehaald voor Think Pink!
Wij willen dan ook IEDEREEN danken die meehielp om er een fijne namiddag van te maken: de kinderen die het beste van zichzelf gaven tijdens het uurtje lopen of wandelen, de vele vrijwilligers die een handje toestaken bij het slagen van deze kerstrun, de vele mensen die genoten van een kopje koffie, chocomelk of glühwein, de supporters langs de kant, onze animator Christof en de vele anonieme sponsors die de kinderen motiveerden om een uurtje het beste van zichzelf te geven.
DANKUWEL!
Wij wensen iedereen een vredevolle kerst en een gezond, leerrijk en gelukkig 2019.
Het schoolteam.

1 2 3 53