De grote omarming

Vanochtend steunden we als school het initiatief van de bibliotheek met als titel ‘de grote omarming’. Daarmee willen de West-Vlaamse bibliotheken aan de alarmbel trekken omdat de gemeentebesturen niet meer verplicht zijn om verder te investeren in een bibliotheek. In Wevelgem zal dit echter niet het geval maar wilden we toch symbolisch deze actie steunen.  Een verslag is te zien op de website van Focus-WTV en foto’s zijn terug te vinden op de Facebookpagina van de bibliotheek.

 

Een bronzen medaille!

Wist je dat we als school een bronzen medaille ontvangen hebben omdat we het afgelopen schooljaar gewerkt hebt rond verkeers – en mobiliteitseducatie? Zo zijn er onze wandel- en fietsbrevetten op het einde van het schooljaar, organiseren we fietsvaardigheden en trekken we er regelmatig op uit om verkeerssituaties te bespreken. Ook onze fluo-acties helpen bijdragen aan een verkeerseducatie. We laten jullie graag even meegenieten van onze medaille. Op naar zilver of goud!

 

Pannenkoekenverkoop!

Graag doen we nog eens een oproep voor onze jaarlijkse pannenkoekenverkoop. Aangezien er dit jaar geen kaarting meer aan verbonden is maar enkel een verkoop valt onze actie minder op. We hopen echter toch dat vele mensen nog onze lekkere pannenkoeken wensen te bestellen. U kan uw bestelling nog afgeven op school tot en met vrijdag 12 januari. U doet toch ook mee?

Trainer, trainer!

Zin in een ontspannend avondje uit zonder de kinderen?
Dat kan op donderdag 22 februari om 19.30 uur in onze school SPWe-basis tijdens de komische voorstelling ‘Trainer, Trainer!’.

De grote kinderdroom van Mattijs Degrande was profvoetballer worden. Dat is helaas nooit gelukt. Wel werd hij jeugdtrainer en precies daarover vertelt hij tijdens z’n voorstelling in het West-Vlaams voor 12+ vol kwinkslagen en subtiele humor.
Het verhaal gaat niet over tactiek, buitenspel en ook niet over het spelletje zelf. Mattijs vertrekt vanuit het feit dat hij voetbaltrainer is geweest, maar het had eigenlijk over om het even welke ploegsport kunnen gaan. Voetbal is slechts de kapstok waaraan hij z’n verhaal ophangt.
Iedereen is welkom (12+) – Tickets zijn vanaf 13/01 te verkrijgen bij de ouderraad of op school.

We wensen iedereen een fijne start van 2018!

Het volledige schoolteam van SPWe-Basis wenst iedereen een prettig, gezond en leerrijk 2018 toe. Laten we er samen een heel leuk jaar van maken waarbij alles op wieltjes mag lopen. Ja, je mag dit ook letterlijk nemen bij de start na deze kerstvakantie. Alle kinderen van de lagere school mogen tijdens de speeltijd immers gebruik maken van hun wieltjes (skeelers, skateboard, step, waveboard).
Maandag 08 januari is ook een héél belangrijke dag voor Elle, Oscar, Arthur, Ella en Siebe. Ze starten hun eerste schooldag in de peuterklas. Van harte welkom!

Warmste Week – Puyenbroeck

Deze voormiddag trokken we met een grote groep vrienden, collega’s en familieleden van Lies naar Wachtebeke om er onze opbrengst van de SPWe-Basis Koekenbak te overhandigen aan Linde Merckpoel. Het werd een emotioneel moment voor de micro en de camera waarbij Linde ook de tijd nam om een gesprekje te voeren met Stien en Lotte. We mochten met veel trots een cheque van 5100 euro overhandigen aan de organisatoren van de Warmste Week. Het gaf ons allen een warm gevoel om onze actie op deze manier af te sluiten en ons steentje bij te dragen voor Think Pink.

1 2 3 42