The daily mile

In navolging van het project “One Mile a Day” waaraan onze kleuters vorig schooljaar deelnamen, schreef sportjuf Hilde ons in voor het vernieuwde concept “The Daily Mile”.
Aangezien we als duizendste school inschreven, krijgen we op donderdag 31 januari Tia Hellebaut en Arne Vanhaecke op bezoek in SPWe-basis. Er wordt die dag dan ook een kort evenement gepland. 
Wat houdt het project “The Daily Mile” nu concreet in?
Door elke dag 15 minuten te bewegen met de hele klas worden kinderen fitter, gezonder én gelukkiger!
Gedurende de maand januari proberen we dus elke dag te lopen of te stappen. Vanaf februari doen we dit nog 2 à 3 maal per week. We gaan voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

Succesvolle loopcross Wevelgem

De loopcross in Wevelgem was een groot succes! De zachte, zelfs zomerse temperatuur zorgde voor een grote opkomst en een gezellige sfeer rond de piste van SPWe. Ook onze leerlingen deden het meer dan voortreffelijk! Maar liefst 15 kinderen mochten het podium op om een medaille af te halen. Maar nog véél meer sportievelingen liepen de wedstrijd mee en plaatsten zo hun klas mee in het ploegenklassement. Bravo aan alle deelnemers! Bravo aan klas L5A dat met het meeste deelnemers aan de start verscheen van alle klassen uit SPWe-Basis.
De resultaten kan je ook terugvinden bij documenten.

We maken ons op voor de loopcross.

Volgende week is er de loopcross in Wevelgem. Dit is de afsluiter van het loopcriterium. De voorbije weken kwamen reeds heel wat leerlingen aan de start van één van de verschillende crossen. Zo werd er gisteren ook gestreden in Don Bosco. Onder een stralende zon liepen heel wat kinderen zich in de kijker. Bravo aan alle deelnemers!
De uitslag van deze laatste cross kan je ook terugvinden op de schoolwebsite.
De foto’s kan je ook terugvinden in het fotoboek.

1 2 3 22