Nieuws vanuit de parochie

Beste ouders,
Beste meisjes en jongens van het eerste leerjaar op weg naar je eerste communie!
Beste leerlingen die op weg gingen om hun H. Vormsel te vieren op 16 mei. 

Jullie weten via radio of tv of internet dat beslist werd dat de viering van 30 mei verplaatst is naar volgend schooljaar. Dat kan tussen september 2020 en mei 2021 zijn. Meteen wil ik melden dat ook de vormselviering uitgesteld is. De parochies zullen samen (ten laatste tegen 1 juni) een nieuwe datum bekendmaken tussen half september en 1 november 2020.
Ten laatste tegen 1 juni zullen de parochies de nieuwe datum van volgend schooljaar melden.  
Om gezondheidsredenen is het niet verstandig om in mei en juni opnieuw grote groepen mensen samen te brengen voor een viering.
De kinderen en juffen en meesters (en ouders) zullen ook veel tijd moeten besteden om de leerstof van het schooljaar zo goed mogelijk af te ronden.  
We hopen dat de toestand zal verbeteren, maar volgens de nieuwsberichten is dat nog niet voor de eerste week of weken.  
U kan actuele informatie ook volgen op de website: www.parochieswevelgem.be onder de titel INFO of TIPS IVM CORONAVIRUS.  

In onze gedachten en met een gebed kunnen we verbonden blijven met de mensen die ziek zijn en sterven, hier maar ook in andere landen, en ook met de velen die voor de zieken zorgen, en die werken zodat iedereen de nodige levensmiddelen blijft krijgen.  

Vriendelijke groeten vanwege de parochieploeg.  
Jan Parmentier

Op stap met Natuurpunt.

De kinderen van het derde leerjaar trokken deze ochtend hun rubberlaarzen aan om heel wat padden, kikkers en salamanders veilig over te zetten naar de vijver in de Normandiëstraat. Het was een heel leerrijke manier om de natuur te ontdekken. Dikke pluim voor de vrijwilligers van Natuurpunt Wevelgem die zich hiervoor inzetten! Vorig jaar werden in Vlaanderen ongeveer 174 000 padden / kikkers en 21 000 salamanders veilig overgezet. Blij dat ook wij deze keer ons steentje konden bijdragen!

1 2 3 32