Een terugblik op de stadsklassen – L6

De leerlingen van het zesde leerjaar trokken vorige week drie dagen rond in onze hoofdstad. Eventjes leek de staking van het openbare vervoer roet in het eten te gooien maar uiteindelijk trokken we dan maar per bus richting Brussel. Eenmaal aangekomen wachtte er een eerste stadswandeling langsheen de toeristische trekpleisters. In de namiddag bezochten we het ‘Gewoon Vreemd Paleis’ vooraleer we onze verblijfsplaats ‘De Waterman’ opzochten. ’s Avonds mochten we nog onze sportieve kledij aantrekken want er wachtte ons nog een heuse klimmuur en een speleo-opdracht.
Op dag twee trokken we de Afrikaanse Matongéwijk in en brachten we een bezoek aan de VRT. Rondwandelen in het decor van de Zevende Dag of Ketnet, het weerbericht presenteren, … Alles kon!
s’ Avonds werd de kennis van de stadsklas even getest tijdens de quiz en werden de laatste restjes energie er uit gedanst.
Op dag 3 maakten we kennis met het Brussels Parlement en trokken we richting Atomium. De stadsklassen werden afgesloten op de Grote Markt waar er nog vlug een souvenirtje werd gekocht.
Foto’s van deze super driedaagse kan je bekijken in het fotoboek.

[shashin type=”album” id=”26679″ size=”medium” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

De plantmaatjes aan het werk!

Deze middag verzamelden we voor de eerste keer met onze enthousiaste plantmaatjes. Met meer dan 40 kinderen konden we aan de slag om onze moestuintjes (of zijn het bankjes?) klaar te maken voor het zaaien.
Werk was er genoeg want in de oude banken moesten opgevuld worden met aarde en ook onze vier tuinperkjes moeten een worteldoek krijgen met een laagje aarde er bovenop.
Met schopjes, grote spades, tonnen en veel spierkracht werd er werk gemaakt van deze zware opdracht. Iedereen genoot en droomde al even luidop over zijn eigen stukje grond waar er binnenkort misschien radijsjes, erwtjes, sla of bloemetjes tevoorschijn komen.

Kampioenen op school.

Het voorbije weekend vond in Malmédy het Belgisch kampioenschap turnen plaats.
Rune Vanoverbeke (L5) en Vic Devaere (L6), onze beide topsporters namen ook deel aan deze wedstrijden. Rune trad aan bij de Benjamins 2 en Vic bij de Miniemen.

Vic mocht terug huiswaarts keren met een achtste stek terwijl Vic met de vijfde plaats ging lopen.
Schitterende resultaten voor onze beide turners. Proficiat!