Loopcross groot succes!

De voorbije loopcross in Wevelgem was een groot succces! Meer dan 1900 lopers namen deel in één van de crossen en streden om de medailles. Ook onze leerlingen zetten letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voor. Zo behaalden maar liefst 18 leerlingen een medaille.
In de groepsklassementen eindigden de meisjes van L1, de jongens van L1 en de meisjes van L5 op de eerste stek. Ook nog een extra pluim voor de kinderen van L2 want met het meeste deelnemers per klas mogen zij binnenkort nog een leuke verrassing verwachten.
Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

De uitslagen van de verschillende loopcrossen vind je hieronder:

Ludwig op bezoek in L2

Vandaag kwam Ludwig Libeer op bezoek bij de kinderen in L2. Ludwig kwam vertellen over hoe hij door het leven gaat als blinde persoon. Zo konden de kinderen zien dat er al heel veel hulpmiddeltjes bestaan om het voor Ludwig een stuk makkelijker te maken. Er werd gevoeld aan het brailleschrift, zelfs een tekening gemaakt en natuurlijk toonde Ludwig ook eens hoe hij zich verplaatst met zijn witte stok.

Foto’s van dit bezoekje vind je terug in het fotoboek.

De zeeklassen waren supertof!

De voorbije zeeklassen van L1 en L2 verliepen schitterend. Met een stralend zonnetje werd er vertrokken richting Oostende om er te genieten van zee en strand. De boot bracht hen naar de andere kant van de haven om er op bezoek te gaan naar het Noordzeeaquarium. Een wandelingetje langs de viskraampjes deed de kinderen al grote ogen trekken.In het Noordzeeaquarium leerden de kinderen de wondere onderwaterwereld kennen en zagen ze er zelfs een vis met voetjes!
Na het bezichtigen van de geheimen van de zee was het tijd om zich uit te leven op het strand. Kastelen bouwen, putten graven, emmertjes vullen, schelpen zoeken, … Het kon allemaal!
Toen de maagjes iets te veel knorden werd er teruggekeerd naar de verblijfplaats voor een lekkere maaltijd. Nadien volgde nog het verhaal van Woeste Willem vooraleer iedereen zijn slaapkajuit opzocht.
Ondanks de frisse zeebries op dinsdag waagden de kinderen zich aan wonderlijke zeeavonturen in het spoor van Woeste Willem: afdalen met een touw, trechteropdrachten uitvoeren, een schelpenzakje maken of rollen van de duinen. Iedereen kreeg het toch warm van binnen van al deze activiteiten. Na de middag werd het speelpleintje nog even uitgetest vooraleer de bus de piraten en zeemeerminnen terugbracht naar de mama’s en de papa’s. Moe maar voldaan stapten ze met veel verhalen van de bus, terugblikkend op een leuke tweedaagse met de klasgenootjes.

 

Wil je foto’s bekijken? Klik dan op de afbeelding hieronder.

[shashin type=”album” id=”52807″ size=”large” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

L6 maakt oefeningen voor L1

De leerlingen van L6 maakten deze ochtend in de computerklas een eigen taalspelletje voor de kinderen van L1.
Na wat uitleg over het programma ‘Learning apps’ gingen ze allen aan de slag om passende plaatjes te zoeken van de woorden die de kinderen in het eerste leerjaar nu inoefenen. Het resultaat mag er zijn en de leerlingen waren terecht fier dat ze hun eerste eigen ‘app’ maakten die bovendien nog zou gebruikt worden door de leerlingen van het eerste leerjaar.
Volgende week mogen ze hun eigen spelletje voorstellen aan de leerlingen van L1 en dit samen even inoefenen. Een leuk oefenmoment en samenwerkingsmoment tussen groot en klein!
De verschillende oefeningen staan gebundeld op onze oefenwebsite voor de lagere school en vind je ook hier terug.

Onze moestuin deed het goed!

Met de winter in het vooruitzicht werd onze moestuin reeds opgeruimd en winterklaar gemaakt. Toch kunnen we na een eerste schooljaar met de plantmaatjes tevreden terugblikken op ons project ‘Zie ze groeien’.
We plantten o.a. wortels, sla, pompoenen, maïs, uien, radijsjes en bloemetjes. Nu kunnen we genieten van een rijke oogst en maken al plannen voor het voorjaar. Benieuwd of we weer zoveel plantmaatjes zullen hebben!

De pompoenoogst is rijkelijk en heel binnenkort zullen we onze pompoenen gebruiken om lekkere soep van te maken. Intussen blijven onze groene vingers verder kriebelen want zowel in de kleuterschool als de lagere school staat er een zak om champignons te telen. Weeral iets om naar uit te kijken!