De “Sintkoorts” stijgt!

Nu we de laatste week ingaan voor het Sintfeest is de spanning te snijden! Vanmorgen kwam directuer Hans nog vertellen dat hij een mailtje gekregen had van Sinterklaas. Helaas had hij te weinig tijd om alles te vertellen maar hij beloofde om deze namiddag wat meer uitleg te geven in de kleuterschool. En zo gebeurde…

Wat bleek? De pakjespiet heeft de boot gemist die hem naar onze school moest brengen met alle cadeautjes! Wat nu? Hij besloot om de achtervolging in te zetten en zelf te reizen naar Wevelgem. We zijn benieuwd hoe die avonturen zullen aflopen. Gelukkig beloofde hij ons op de hoogte te houden van zijn reis door elke dag een berichtje en een foto door te sturen. We zijn benieuwd waar hij morgen reeds zal vertoeven met onze cadeautjes. En hopelijk is hij tijdig in Wevelgem! Amai, ik mag er niet aan denken: een Sintfeest zonder pakjes!

Terwijl Pakjespiet zijn best doet om op school te geraken maakten de kinderen van het eerste leerjaar een mooie tekening op de computer. Ze kleurden die in met het programma ‘Paint’. Meester Bert maakte er nadien een puzzel van zodat iedereen zijn eigen prent opnieuw kon maken als puzzel. Wil je ook nog eens proberen? Wel, je vindt alle puzzels op deze website: www.jigsawplanet.com/spwebasis. Veel puzzelplezier!

Werkvoormiddag speelplaats

Een supergrote dankuwel aan allen die de handen uit de mouwen kwamen steken tijdens onze werkvoormiddag. Door de vele vrijwilligers zijn we erin geslaagd om drie moestuinbakken bij te plaatsen, een omheining te zetten rond onze tuintjes en om een heuse wilgenhut met tunnel te bouwen! Deze veranderingen zullen bij de kinderen zeker niet onopgemerkt voorbij gaan en hen nog meer motiveren om straks ook mee te helpen in de moestuintjes of het kiezen van nieuwe speeltoestellen.
Tijdens de winterperiode laten we de wilgenhut even ‘rusten’ en nemen wij de tijd om alles in gereedheid te brengen voor de aankoop van enkele verrassende, leuke, natuurvriendelijke speeltoestellen.
In het voorjaar willen we deze nieuwe uitdagingen voor de kinderen plaatsen en ook de andere plaatsen op de speelplaats verder aanpakken: verse boomschors rond de bestaande speeltorens en rond de moestuin, het blote voetenpad uitwerken en de zandbak opwaarderen.
Je merkt het: nog heel wat concrete plannen in het vooruitzicht!

We weten echter dat dit alles niet mogelijk is zonder de steun van heel wat ouders die hun steentje bijdragen door mee te helpen aan het waarmaken van onze plannen. Nogmaals: van harte dank om de school op deze manier te steunen.

[shashin type=”album” id=”54780″ size=”medium” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

Proficiat juf Lisa! Welkom juf Jelka!

Juist voor de herfstvakantie kregen we het goede nieuws te horen dat juf Lisa zwanger is!
Dit mooie nieuws heeft ook een keerzijde…we zullen juf Lisa moeten missen op school tijdens haar zwangerschap en tijdens het bevallingsverlof.
Lisa zal voor de rest van het schooljaar vervangen worden door Jelka Labeeuw.
Jelka liep vorig schooljaar stage bij ons op school.
Tijdens de herfstvakantie was er veel tijd voor overleg tussen Lisa en Jelka, waardoor de overgang vlot zou moeten verlopen.
Donderdag aanstaande zal juf Lisa alle ouders te woord staan tijdens het oudercontact. Ook Jelka zal donderdag aanwezig zijn.
Een prima manier om al eens kennis te maken.
Je kan Jelka bereiken via het heen-en weermapje of via jelka@spwebasis.be.

Wie helpt een handje mee?

Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van onze werkvoormiddag op zaterdag 14 november 2015 van 09 uur tot 12 uur.
Tijdens die ochtend willen graag een aantal zaken realiseren op school:

  • Het bijplaatsen van een extra moestuinbak zodat nog meerdere kinderen aan de slag kunnen in onze tuin.
  • Het plaatsen van een omheining rond de moestuintjes.
  • Het maken (vlechten) van een wilgenhut met wilgentakken.

Verder willen we jullie die ochtend nog verder informeren over de stappen die we nog zullen zetten bij de vergroening van onze speelomgeving.
Voor het uitwerken van onze plannen kunnen we rekenen op financiële steun van de ouderraad en dienden we ook een subsidieaanvraag in bij de provincie. We zouden het zeer fijn vinden indien er heel wat helpende handen kwamen opdagen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Om praktische redenen hadden we graag op voorhand een idee gehad van het aantal aanwezigen. Is het mogelijk om je komst al dan niet te bevestigen door een mailtje terug te sturen?
Dit kan naar hans@spwebasis.be of nele@spwebasis.be of elien@spwebasis.be of bert@spwebasis.be

Met vriendelijke groeten en nu reeds dank voor je bereidwillige inzet!

 

 

1 2