Kerstvakantie!

De kerstvakantie komt er aan! De schooldeuren gaan eventjes dicht en we zien elkaar pas terug in 2016. Toch komen heel wat leerlingen nog eens samen in de vakantie: de koorleden en de acteurs van het kersttoneel brengen op kerstavond het kerstspel in de Sint-Hilariuskerk. Een mooie start van een stemmige feestavond. Niet te missen! Ben jij er ook bij op 24 december om 17.00 uur in de kerk? Van harte welkom!

De sponsors van onze school.

Nog voor de kerstvakantie krijgt iedereen opnieuw een nieuwsbrief mee naar huis met daarin alle weetjes en de kalender voor de volgende twee maanden. Ook de sponsors van onze school worden daarop vermeld. Dankzij hen wordt het o.a. financieel mogelijk om een aantal extra zaken te verwezenlijken op onze school. De ouderraad regelt de afspraken met onze sponsors en kan op die manier ook de school steunen. Wist je dat elke schoolreis een stukje minder kost door de financiële tussenkomst van de ouderraad? Dat de ouderraad fors investeert in de speelplaatsverfraaiing? Dat elke jarige dit jaar ook een kaartje meekrijgt van de ouderraad?
Dit en héél véél meer zijn de verdienste van onze vrijwilligers van de ouderraad. Doe hen (en onze weldoener) ook eens een pleziertje door de komende nieuwsbrief mét sponsors aandachtig te bekijken.
Alle sponsors staan ook nog vermeld op de pagina van de ouderraad.

Kerstsfeer op school.

Volgende week starten we de laatste schoolweek van 2015. De kerstvakantie nadert met rasse schreden. In de grote zaal staan reeds twee mooi versierde kerstbomen. De mama van Shirley (P) zorgde voor deze aangepaste sfeer. Dankuwel!
Ook juf Hilde is druk in de weer om het kerstverhaal te brengen met de acteurs en de koorleden van het Muzeschuitje. Volgende week staan er nog heel wat repetities op het programma om er een geslaagd geheel van te maken. De eerste opvoering is gepland voor vrijdag tijdens de kerstviering van de school.
Wie de kinderen ook aan het werk wil zien kan terecht in de kerk op kerstavond.

Verder is er komende woensdag ook het jaarlijkse kerstontbijt voor de leerlingen van L5 en L6.
Maar ook in de andere klassen zie je al heel wat leuke kerstwerkjes verschijnen of wordt er gewerkt aan een toffe nieuwjaarsbrief. De feestdagen zijn duidelijk op komst!

Wat een Sinterklaasgeschenk!

Deze morgen kwamen Fons en Ferre met wel een heel speciale Sinterklaas de school binnengewandeld. Ze hadden namelijk de tekenwedstrijd gewonnen bij de bakker en kregen als geschenk een supergrote chocolade Sint cadeau! Amai, super groot was deze lekkere Sint. Ferre en Fons deelden hun lekkernij met de klasgenootjes. Als dit geen mooi gebaar is. Dankuwel, Fons en Ferre.

Apotheose loopcriterium

Woensdag was er voor de sportleerkrachten de apotheose van het SVS loopcriterium. Daar worden ook de klassementen bekend gemaakt voor al wie aan meer dan drie crossen deelnam. Deze kinderen krijgen een kleine attentie voor hun sportieve inzet.
Op onze school wist Renée Nuytten de gouden medaille weg te kapen bij de meisjes van het derde leerjaar. Ze kwam als allerbeste uit het regelmatigheidscriterium.
Ook heel wat anderen leerlingen nestelden zich in het klassement door hun meerdere deelnames. Bravo aan al deze sportievelingen!