Vrije plaatsen schooljaar 2016-2017

Net voor we de paasvakantie induiken geven we graag even een update van het aantal beschikbare plaatsen op onze school voor volgend jaar (schooljaar 2016-2017).

In de kleuterschool zijn er momenteel GEEN plaatsen meer beschikbaar.
Er wordt wel een wachtlijst aangelegd. Wie dus interesse heeft in onze school, kan zich op deze wachtlijst laten plaatsen. Gedurende elke zomervakantie zijn er immers nog verschuivingen die ervoor zorgen dat het leerlingenaantal verandert.

In de lagere school zijn er nog 20 vrije plaatsen voor volgend schooljaar.

Een terugblik op het schoolfeest…

We kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd schoolfeest. De beide voorstellingen van 14 uur en 16 uur verliepen vlekkeloos en meer dan 900 mensen konden genieten van alle talent dat op onze school te vinden is. Afwisseling genoeg met ritmiek, dans, zang en zelfs zwemoefeningen!
Na de voorstelling was het zoeken naar een vrij plaatsje in de zaal. De kinderen genoten intussen van de vele springkastelen, het eendjesspel, de speeltoestellen op de speelplaats of smulden van een pakje friet.
Ook voor de ouders en andere sympathisanten was er mogelijkheid om hun buikje te vullen. Een verzorgd buffet van groentjes, aardappelen en beenhesp stond op hen te wachten.
Omstreeks 20 uur was er dan de trekking van de hoofdprijzen van onze tombola. Het is juf Lies Vervenne die met haar gezin er een weekendje op uit mag met de mobilhome. Een mooie prijs geschonken door Vanomobil. Proficiat!

Foto’s van het schoolfeest vind je hier.

Bekijk hieronder nog eens de lipdub:

 

Nieuws omtrent inschrijvingen 2016-2017

Beschikbare plaatsen:
Kleuterschool: 17
Lagere school: 21

In alle Wevelgemse basisscholen starten de vrije inschrijvingen voor 2016-2017 vanaf maandag 21 maart om 18u00 en worden deze chronologisch geregistreerd. Bij ons gaan de inschrijvingen door in de lagere school, Schoolstraat 19 in Wevelgem. Bij de inkom zal duidelijk aangegeven worden waar de inschrijvingen doorgaan.

Om een inschrijving geldig te maken is de aanwezigheid van één van de ouders vereist.
Telefonisch of via e-mail inschrijven kan niet!

We werken met 1 volmacht per persoon tenzij het gaat over de inschrijving van ‘bloed- en aanverwanten’ (een oma die twee van haar kleinkinderen met volmacht komt inschrijven).
‘Groepsvolmachten’ (10 verschillende per persoon) kunnen we niet aanvaarden omdat in dergelijk geval er discussie kan zijn over de chronologie. (bvb: Er zijn maar 8 plaatsen meer en de persoon met volmacht wil 10 kinderen inschrijven)

Om een inschrijving te kunnen registreren is het noodzakelijk dat u het rijksregisternummer van uw kind mee brengt. Gelieve daarom een kids -ID, ISI+ kaart, een klevertje van het ziekenfonds of een ander officieel document waarop het rijksregisternummer vermeld staat mee te brengen.

Alle info is ook terug te vinden op de website van de gemeente.
http://www.wevelgem.be/inschrijvingsbeleidscholen

Na de start van de inschrijvingen houden we u via deze website verder op de hoogte van de beschikbare plaatsen in de kleuterschool en de lagere school.

Schoolfeest!

De spanning begint op te lopen in de school. Het materiaal werd al geleverd, de repetities lopen stilaan ten einde en moeten uitmonden in een mooi geheel, de takenlijsten werden opgemaakt, het draaiboek overlopen en de technische ploeg zorgt morgenavond dat klank, licht en projectie picobello zullen verlopen op de grote dag.

Intussen zijn voor de beide voorstellingen (14 uur en 16 uur) al meer dan 450 kaartjes de deur uit. Het wordt dus weer een druk bijgewoond schoolfeest en we zullen er alles aan doen om er een geslaagd geheel van te maken.

Weet dat dit enkel mogelijk is door veel vrijwilligers die zich een uurtje (of soms vele uurtjes) inzetten om te bestellen, af te wassen, tafels op te ruimen, frietjes te bakken, bonnetjes te verkopen, taart te bakken, de tombola te organiseren, … en nog veel meer!

Nu reeds: dankjewel om er mee voor te zorgen dat zo’n feest mogelijk blijft en een voltreffer mag worden voor alle aanwezigen. Graag tot zaterdag op ons feest!

Opendeur kleuterschool

Zaterdag is het OPENDEUR in onze kleuterschool. Tussen 10 en 12 uur kan je er kennis maken met de juffen, de klasjes ontdekken, rondwandelen in onze kleuterzaal, piepen in de theaterklas, wegdromen in de droomklas of spelen op onze kleuterspeelplaats. We geven graag meer info over onze school en hopen veel nieuwe gezichten te mogen ontmoeten. Graag tot zaterdag! Zeg het voort! Zeg het voort!