Fruit in de kleuterschool.

Vanaf vandaag, maandag, 28 november 2016, starten we in onze kleuterschool met een maandelijkse fruitdag voor alle kleuters.
Aangezien gezonde voeding heel belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van kleuters, zijn we heel blij met dit nieuwe initiatief.
Op onze fruitdag wordt een gratis stuk fruit aangeboden aan alle kleuters.
Op alle andere dagen mag er ook steeds hapklaar fruit meegegeven worden…
zo leren we onze kleuters een gezonde gewoonte aan!
De ‘gratis-fruitdagen’ worden mogelijk dankzij bvba Po en Pippo.

Op maandag 28/11 wordt een mandarijn aangeboden en op maandag 19/12 een banaan.
Aangezien er na Nieuwjaar ook andere fruitsoorten aangeboden zullen worden, zoeken we een aantal (groot)ouders die op maandagmorgen het fruit hapklaar kunnen maken.
We zoeken dus vrijwilligers die op maandagmorgen om 08.30 u. het fruit kunnen schillen en snijden om het daarna naar de klassen te brengen. Mocht je ons hierbij kunnen helpen, gelieve dit dan te mailen naar info@spwebasis.be of dit te melden aan de leerkracht van je kind. Waarvoor dank!

Het kriebelteam ging op pad.

Deze week ging het Kriebelteam op pad. Alle kinderen, kleuter en lager, werden gecontroleerd op neetjes of luisjes. Deze controle gebeurt door onze kriebelteamleden en zal elke maand herhaald worden. We hopen op deze manier om de kriebelbeestjes uit te roeien! Maar deze controle alleen is niet voldoende. We hebben de medewerking van ALLE ouders nodig, willen we tot een kriebelvrije school komen. Als één ouder zijn kind niet of onvoldoende behandelt, dan zijn andere kinderen en ouders daar de dupe van. Na zo’n hoofdjescontrole krijgen de kinderen een sticker in hun agenda of heen-en weermapje. Indien het kriebelteam neten of luizen aantrof bij je kind, dan worden jullie persoonlijk verwittigd per brief of telefonisch met de dringende vraag om je kind te behandelen of verder op te volgen.

Verkeerssituatie Deken Jonckheerestraat

verkeerAls school zetten we samen met de gemeente en de politie heel sterk in op verkeersveiligheid bij en voor onze leerlingen en op een veilige schoolomgeving. Sinds begin dit schooljaar werd er in de Deken Jonckheerestraat een ruime zone afgebakend(de vernauwde strook) voor de ingang  van de scholen waar parkeren en stilstaan verboden is. Op die manier kunnen onze leerlingen onze scholen veilig binnen- en buitengaan. Daardoor is er ook een verbeterd zicht voor de opvoeders bij het begeleiden van leerlingen die de school verlaten.

Politie en gemeente vragen ons om deze vernieuwde situatie nog eens onder jullie aandacht te brengen. Vanaf 1 december voert de politie controles uit en verbaliseert foutparkeerders.

 

Cursus AED

Op 14 november kwamen heel wat geïnteresseerde ouders samen in de refter van de school om de cursus AED te volgen. Nadat de ouderraad vorig schooljaar een EHBO-cursus organiseerde i.s.m. het Rode Kruis was de interesse groot om ook een cursus te plannen waarbij het gebruik van een AED-toestel werd uitgelegd. Heel wat geïnteresseerde ouders volgden deze bijscholing en leerden reanimeren en werken met een AED-toestel. Dank voor jullie engagement hiervoor!

iPads en Chromebooks in de klas.

Dit schooljaar beschikken we op school naast de iPads ook over chromebooks. Deze ochtend werd er op beide toestellen gewerkt in het vierde leerjaar. Programmeren met ‘Run Marco’ was de opdracht voor de leerlingen met de chromebooks terwijl de kinderen met een iPad hun ruimtelijk inzicht mochten testen met de app ‘monument’. Er werd meer dan flink geoefend en je zag opperste concentratie op de gezichten van de leerlingen.

1 2