Kerstverhaal kleuter

Alle kleuters brachten maar liefst drie maal het kerstverhaal. Er was een optreden voorzien voor de leerlingen van de lagere school, de ouders en de grootouders. Het werd een mooie, warme voorstelling waarbij alle kleuters het beste van zichzelf gaven en de kerstboodschap verkondigden en uitzongen. Wij wensen ook alle ouders, grootouders, vrijwilligers en sympathisanten een warme kerst toe en een fijn 2017.

Huldiging lopers SVS

Vandaag werden de kinderen die deelnamen aan drie of meer loopcrossen van het SVS eventjes in de ‘spotlight’ gezet. Ze kregen een klein geschenk voor hun sportieve deelnames en twee leerlingen vielen zelfs nog extra in de prijzen. Zo behaalden Marie Malcorps de tweede plek in het eindklassement en eindigde Mateo Debrouwere achtste. Proficiat aan alle sportievelingen!

Bedankt juf Anne-Mie!

Gisteren was het de laatste lesdag van juf Anne-Mie. Na vele jaren de kleuters turnles te geven en te laten bewegen was het ditmaal de beurt aan juf Anne-Mie zelf om te lopen, springen, dansen en huppelen. Reeds vroeg in de morgen werd juf Anne-Mie thuis opgehaald met een tandem. Samen met de collega’s fietsten ze naar de Porseleinhallen waar er een heerlijk ontbijt stond te wachten. Wat juf Anne-Mie toen nog niet wist was dat alle leerlingen van de school haar kwamen verrassen! Met meer dan 300 deden we aan ochtendgymnastiek en zetten we juf Anne-Mie in de bloemetjes. Toen de kinderen van de lagere school terug naar de klas trokken kon de sportdag van de kleuters beginnen. Die werd feestelijk afgesloten met het huldigen van juf Anne-Mie en het doorgeven van de fakkel aan de toekomstige juf kleuterturnen: juf Jana. Juf Annemie, nog eens héél veel dank voor uw jarenlange inzet voor de school en de kinderen. Geniet nu maar van wat meer rust. Wij wensen juf Jana een prima start in 2017 en heten haar welkom in onze school!

De burgemeester op bezoek!

Vandaag kregen de leerlingen van L5 hoog bezoek. Neen, de Sint kwam niet terug maar de burgemeester kwam even langs in de klas. De leerlingen leerden de voorbije weken over hoe de gemeente bestuurd wordt en wat een gemeentesecretaris is, wie de Schepenen zijn, waar er vergaderd wordt en wie er nu eigenlijk de ‘grote baas’ is van een gemeente. De burgemeester zelf kwam graag eens langs om zelf te vertellen wat hij zoal doet voor onze gemeente. Het werd een boeiend luistermoment waar de leerlingen zeker veel van opgestoken hebben. Dank u wel burgemeester om even wat tijd te voorzien om ons een bezoekje te brengen!

Onze kinderradio ging van start.

De kinderen van het kinderparlement zijn deze week gestart met de kinderradio. Tweewekelijks brengen zij voor ons de laatste schoolweetjes, een mopje, de verjaardagen en de favoriete muziek van de jarigen van de maand. We zetten ook telkens een aandachtspuntje rond ‘respect’ in de kijker. Kortom: de SPWe-radio is een moment om naar uit te kijken! Dankjewel aan onze ministers van het kinderparlement om ons op de hoogte te houden van alle nieuws op onze school.

1 2