We bereiden ons voor op de komst van Sint en Piet.

Morgen krijgen we het bezoek van Sinterklaas en -hopelijk ook – de Zwarte Pieten.
Dat laatste is immers niet zo zeker!
De Pieten zijn immers een beetje triest en boos omdat er vorig jaar kinderen aan hun kledij hadden getrokken en zelfs picknicken hadden terug gegooid.
De Sint gaf ons dan ook de opdracht om te bewijzen dat we het echt wel goed menen met zijn assistenten. Om onze goede bedoelingen nog wat kracht bij te zetten oefenen we alvast de liedjes in voor het grote Sintfeest van morgen!

Inzamelactie batterijen

Ook wij namen met de school deel aan de inzamelactie van de Bebat-batterijen. Samen met 358 andere scholen zamelden we maar liefst 3,6 miljoen batterijen in! Op onderstaande afbeelding zie je wat er met deze immense hoop batterijen wordt gedaan.
We zijn fier dat we ook ons steentje konden bijdragen. Helaas zorgden we niet voor het grootste gewicht aan batterijen en brengt K3 geen bezoekje aan onze school. Toch hopen we dat we een aanzet mochten geven tot goed recycleren.

Dopjesactie

Elise uit klas K1A is aan het sparen voor een heel speciale fiets. Met deze fiets kan ze met haar rolstoel overal naartoe. Om haar te helpen willen we iedereen vragen om plastieken dopjes (zoals van flessen water, cola, melk…) te sparen.
We zullen er heel veel nodig hebben om het bedrag een beetje draaglijker te
maken zodat Elise hopelijk tegen volgende zomer er met de rolstoelfiets op uit kan.
Breng ze gerust mee naar school en deponeer ze in de ton in de kleuterschool of de lagere school.
Elise zal jullie heel dankbaar zijn!

Koekenbak actie

Velen onder jullie willen onze actie ‘Ketnet Koekenbak’ steunen en gaven reeds hun bestelling voor koekjes door. We kunnen nu al rekenen op een grote opbrengst! Dank daarvoor. We herinneren jullie graag nog even dat we alle bestellingen definitief bundelen op maandag 13 november om 16 uur. Nadien is bijbestellen om praktische redenen niet meer mogelijk. Wie dus alsnog koekjes wenst, geeft ten laatste maandag het verschuldigde bedrag + de bestelling mee in een gesloten omslag.
We zien het alvast zitten om er een fantastische koekenbak van te maken!
Meer info omtrent de praktische kant kan je eind volgende week vernemen op onze Koekenbak-website.

Koekenbak-actie.

Onze koekenbak-actie nadert. We zien het helemaal zitten en hopen op een mooie opbrengst. Om onze bakpakketten te kunnen samenstellen willen we graag zoveel mogelijk eierdozen + plastiekzakken inzamelen. Op die manier kunnen we alles netjes meegeven met de ‘thuisbakkers’. Kan jij ons helpen aan dozen of zakken? Gelieve dit dan te bezorgen aan de klasleerkracht. Dank bij voorbaat!