Warmste Week – Puyenbroeck

Deze voormiddag trokken we met een grote groep vrienden, collega’s en familieleden van Lies naar Wachtebeke om er onze opbrengst van de SPWe-Basis Koekenbak te overhandigen aan Linde Merckpoel. Het werd een emotioneel moment voor de micro en de camera waarbij Linde ook de tijd nam om een gesprekje te voeren met Stien en Lotte. We mochten met veel trots een cheque van 5100 euro overhandigen aan de organisatoren van de Warmste Week. Het gaf ons allen een warm gevoel om onze actie op deze manier af te sluiten en ons steentje bij te dragen voor Think Pink.

Afsluiter Koekenbak-actie

Deze namiddag was er een speciaal slotmoment van onze Koekenbakactie. Alle kinderen van de school, helpende handen, sponsors en het volledige schoolteam kwamen samen in de turnzaal om terug te blikken op een intense maar schitterende veertiendaagse koekenbak-actie. Samen slaagden we er in om meer dan 5100 euro op te halen voor het goede doel van Think Pink. Een fantastisch resultaat die enkel mogelijk was dankzij de inzet van iedereen. Dankuwel!
Tijdens het slotmoment konden we ook nog enkele prijzen verloten, dansten we ons koekenbaklied én slaagden we er in om ‘Kitty’ om te toveren in een bekende Vlaming: Jamie-Lee Six. En zo kregen de leerlingen van SPWe-Basis toch nog hun bezoekje van een bekend persoon. We zagen dan ook alleen maar blije gezichtjes op het einde van deze mooie afsluiter. Er werd in de rij gestaan voor een foto of een handtekening. Wie dat wenst, kan ook nog steeds een gepersonaliseerd boek verkrijgen van ‘100% Jamie-Lee’.
Het boek kost 19,95 euro en is nog te bestellen op school (secretariaat). Je krijgt er een persoonlijke boodschap bij en er gaat nog 2 euro naar ons goede doel: Think Pink. Misschien voor wie nog geen passend kerstcadeautje heeft?

Meer foto’s van deze namiddag vind je hier.

Alle koeken gebakken!

Op het einde van onze tweede week van de Koekenbak kunnen we jullie met trots vertellen dat we reeds alle bestellingen konden bezorgen en alle koekjes gebakken zijn!
Maar toch doen we nog een extra duwtje. We willen immers dolgraag 1000 zakjes koeken verkopen en het mooie bedrag van 5000 euro inzamelen. We willen dus in deze laatste week, de Warmste Week, nog zo’n 100-tal zakjes verkopen. Op school worden de koekjes nog aangeboden aan de witte tafel ter hoogte van de kinderopvang en in het secretariaat. We hopen tegen donderdag 21 december ons doel bereikt te hebben.

Koekenbak: dag 2.

Vandaag werden de leskeukens van de porseleinhallen opnieuw omgetoverd tot één grote bakkerij. Zowel de kinderen van K23B, L3B als L6 zorgden voor het nodige deeg door de handen uit de mouwen te steken. In de kleuterschool werd er ook verpakt door L6. Maar vandaag gaat de grootste pluim naar bakkerij Geldhof die zijn bakkerij ter beschikking stelde voor onze koekenbak! Enkele ouders mochten er een namiddag lang (met hulp van de bakker) aan het werk in zijn atelier. Het resultaat is dan ook verbluffend: vijftien kilo koekjes werden er gebakken! Morgen wacht er dus heel wat werk voor de leerlingen van L4B om dit alles netjes te verpakken. Je merkt het: we kunnen terugblikken op een meer dan geslaagde tweede koekenbak-dag. Intussen zijn al meer dan 460 zakjes de deur uit. Op naar de 500!
Foto’s van deze bakdag vind je op onze koekenbak-website.

Vrije dag = koeken bakken!

Op deze vrije dag voor de kinderen was er heel wat tijd om met het speelgoed van Sinterklaas te spelen. Sommigen droegen ook hun steentje bij aan de Koekenbak en sloegen aan het bakken. Fantastisch! Dankjewel.
Morgen is er onze tweede baksessie en ook Bakkerij Geldhof sprint in de bres. Morgennamiddag worden ook daar lekkere koekjes gebakken voor onze SPWe-koekenbak. We zijn hen ook heel erg dankbaar om hun bakmaterialen ter beschikking te stellen voor ons project.

1 2