Dag van de directeur

Iedereen heeft zo zijn feestdag. Vandaag, woensdag 31 januari, is het de dag van de directeur. Dat is op de vooravond van 1 februari, de dag dat er bepaald wordt hoeveel omkadering de school het volgende schooljaar krijgt. Ook wij vonden het belangrijk om directeur Barbara even in de ‘bloemetjes’ te zetten en te danken voor haar inzet in SPWe-Basis. Dankjewel! Barbara kreeg van het volledige schoolteam een fruitige mand cadeau met enkele passende spreuken er bij: ‘je bent een bezige aardbei’, ‘je bent een toffe peer’, ‘you’re one in a melon’, ‘gaan met die banaan’, ‘leuk dat je onze (to)maat bent’. Natuurlijk kon een fles ‘fruitige’ bubbels ook niet ontbreken! Laat het je smaken, directeur Barbara!

Ouderavond studiekeuze L6

Afgelopen woensdag was er in het cultuurcentrum Guldenberg een informatiemoment rond de mogelijkheden na het zesde leerjaar. Deze infoavond werd gebracht door CLB Leieland en schetste de verschillende richtingen die er kunnen gekozen worden bij de start in het middelbaar. Wie de presentatie nog eens wil bekijken, kan deze hier terugvinden.

Hoekenwerk L1 – L2 – L3 – L4

Elke week genieten de kinderen van L1 tot en met L4 van het hoekenwerk. Een uurtje lang gaan ze aan de slag in één van de hoeken om er te koken, sporten, bouwen, een gezelschapsspel te spelen, te computeren of te experimenteren. Zo werd er in de wetenschapshoek slijm gemaakt (L3+L4). Leerlingen van L2 bouwden dan weer een supergrote toren met de Kapla-blokken.

  • Slijm maken.

De grote omarming

Vanochtend steunden we als school het initiatief van de bibliotheek met als titel ‘de grote omarming’. Daarmee willen de West-Vlaamse bibliotheken aan de alarmbel trekken omdat de gemeentebesturen niet meer verplicht zijn om verder te investeren in een bibliotheek. In Wevelgem zal dit echter niet het geval maar wilden we toch symbolisch deze actie steunen.  Een verslag is te zien op de website van Focus-WTV en foto’s zijn terug te vinden op de Facebookpagina van de bibliotheek.

 

Een bronzen medaille!

Wist je dat we als school een bronzen medaille ontvangen hebben omdat we het afgelopen schooljaar gewerkt hebt rond verkeers – en mobiliteitseducatie? Zo zijn er onze wandel- en fietsbrevetten op het einde van het schooljaar, organiseren we fietsvaardigheden en trekken we er regelmatig op uit om verkeerssituaties te bespreken. Ook onze fluo-acties helpen bijdragen aan een verkeerseducatie. We laten jullie graag even meegenieten van onze medaille. Op naar zilver of goud!

 

Pannenkoekenverkoop!

Graag doen we nog eens een oproep voor onze jaarlijkse pannenkoekenverkoop. Aangezien er dit jaar geen kaarting meer aan verbonden is maar enkel een verkoop valt onze actie minder op. We hopen echter toch dat vele mensen nog onze lekkere pannenkoeken wensen te bestellen. U kan uw bestelling nog afgeven op school tot en met vrijdag 12 januari. U doet toch ook mee?

1 2