Stadsklassen: dag 2.

Onze tweede dag in Brussel was opnieuw een voltreffer met een heel interessant bezoek aan het Brussels Parlement waar we gingen ‘speurneuzen’. Als beste ‘speurneus’ kwam Sirusho als winnaar uit de quiz. Proficiat!
Na onze picknick zetten we koers richting VRT om er een kijkje te nemen in de studio’s van Extra Time, Het Journaal, Van Gils en Gasten, Terzake, De Afspraak en de ‘green studio’ waar o.a. het weer wordt opgenomen. We mochten ook eens binnenspringen bij de collega’s van MnM en waren zelfs even te zien op tv! (Jaja, wie deze namiddag naar MnM keek zag ons blinken in de studio). We kregen ook enkele BV’s te zien want in de Ketnet studio mochten we op de foto met Leonard die aan het oefenen was voor de uitzending van deze avond en bij Van Gils en gasten waren de muzikanten (Niels Destadsbader en Miguel Wiels) zich al wat aan het ‘warm’ spelen. Een meer dan geslaagd bezoek dus bij de VRT.
We namen nadien nog even de metro nar het stadscentrum om via de Grote Markt, Manneken Pis en de Beurs af te zakken naar onze verblijfplaats.
De hongerige magen werden gevuld met lekkere Turkse pizza en dan kon het feestje losbarsten! Foto’s (en binnenkort) filmpjes zijn al voor een deeltje terug te vinden op de website.
Morgen wacht ons nog een gegidste wandeling doorheen de Zavel en de Marollen vooraleer we Brussel uitwuiven vanop de Grote Markt.

Zora op bezoek.

Afgelopen vrijdag kwam Fabrice Goffin langs op onze school met de robot Zora. Zora is een aaibare en menselijke uitziende verzorgster-robot die gebruikt wordt in zorginstellingen maar ook op sommige scholen. Een van de meesterbreinen achter Zora kwam onze school een bezoekje brengen en de leerlingen versteld doen staan van de mogelijkheden. Dank ook aan de ouders van Baptistin en Marie-Camille om deze kennismaking op onze school mogelijk te maken.

Wat een sportdag!

De kinderen van de lagere school kunnen terugblikken op een zeer geslaagde sportdag in Avanco. Na een fikse wandeling of een vlotte fietstocht werden alle avonturiers uitgedaagd op behendigheidsoefeningen, een hoogteparcours, een ‘pamperpaal’, vlotten bouwen, boogschieten en nog véél meer! Onder een stralende zon was droog blijven vandaag geen optie met een grote vijver en tal van modderpoelen in de beurt. We zagen de kinderen genieten van zoveel avontuur en ook voor vele leerkrachten was het leuk om de klas eens op een andere manier aan het werk te zien. Heel veel beeldmateriaal is terug te vinden in ons fotoboek. Neem zeker eens een kijkje.
We willen ook nog alle bereidwillige chauffeurs bedanken om meer dan 150 kinderen terug naar school te brengen na een fantastische dag. Dankuwel!

Sportdag lagere school.

Morgen is er de sportdag voor alle leerlingen van de lagere school. De kinderen van L1 tot en met L4 gaan te voet richting het avonturenterrein van Avanco in Aalbeke. Een mooie wandeling van precies 5 km om deze sportieve dag te starten! De leerlingen van L5 en L6 trekken met de fiets richting Avanco. Dank aan de extra fietsbegeleiders om deze tocht veilig te laten verlopen.
Alle info over de sportdag vind je terug op de meegegeven brief (die ook nog te bekijken is op de schoolwebsite).
Nog dit: morgen is er na deze sportieve dag GEEN STUDIE voor de kinderen van L4, L5 en L6. Gelieve hier rekening mee te houden.

 

1 2