Bezoek van Tia en Arne!

Deze ochtend kregen we hoog bezoek van onze Olympisch kampioene Tia Hellebaut. Samen met presentator en songwriter Arne Vanhaecke en de mensen van ‘the daily mile’ kwamen ze langs op school om ons te bedanken voor onze deelname aan het daily mile project. Als duizendste school mochten we genieten van dit speciaal moment. De weergoden maakten het lopen net iets moeilijker maar toch kon dit het enthousiasme niet temperen. Na een goede opwarming in de turnzaal en onze longen nog eens te hebben vol gepompt om het lijflied te zingen, konden we ons loopparcours afleggen. Een kwartiertje sporten in de frisse buitenlucht deed echt deugd! Na een kort fotomoment kregen de kinderen allemaal nog een klein geschenkje om nadien vol energie terug naar de klas te trekken. Dank u wel Tia, Arne, Aagje en de mensen van ‘The daily mile’ voor dit onvergetelijke moment op onze school!

WEVELGEM, BELGIUM – JANUARY 31: illustratiebeelden tijdens de huldiging van de 1000e school die deelneemt aan The Daily Mile. Te Wevelgem op 31/01/2019 © Gregory Van Gansen

Inschrijven broer / zus geboortejaar °2017

‘Dit bericht is enkel bestemd voor ouders met kinderen van geboortejaar 2017 die reeds een zoon/dochter hebben bij ons op school.’ Wellicht ontving u reeds de nodige info van de gemeente Wevelgem omtrent het inschrijven van uw zoon/dochter uit het geboortejaar 2017. Indien u echter buiten Wevelgem woont, zult u niets ontvangen hebben vandaar dat we ook nog eens via dit kanaal alle info verspreiden.
Indien u uw zoon/dochter van geboortejaar 2017 wenst in te schrijven, kan dit tussen 11 februari en 26 februari, dat is de zogenaamde voorrangsperiode. Het is dan ook heel belangrijk dat u deze termijn respecteert. Het enige wat u moet doen, is langskomen in het secretariaat om het inschrijvingsformulier in orde te brengen. Een afspraak maken hoeft niet onmiddellijk, maar het kan interessant zijn om af te toetsen of er op dat moment iemand aanwezig is op het secretariaat. Dit kan via een telefoontje op het nummer 056/41 42 77. 
U bent natuurlijk ook nog van harte welkom op onze opendeurdag die doorgaat op 16 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur in de kleuterschool én daar kunt u vanzelfsprekend ook inschrijven.
De folder van de gemeente Wevelgem en een overzichtelijke tijdlijn kan je downloaden bij documenten > downloads.

Oudercontact winterrapport

Nu de proefwerkweek er in de lagere school op zit, wordt er volop tijd genomen om een groeigesprekje te houden met alle kinderen. Elke klastitularis bespreekt de sterke punten en de groeipunten met de leerling. Niet enkel de cijfers tellen maar ook de inzet, de werkhouding, het welbevinden.
Als ouder wordt u ook uitgenodigd op het oudercontact. Dit vindt plaats op woensdag 06 februari. Net zoals de vorige keer kan je online een contactmoment uitkiezen. Surf daarvoor naar http://oudercontact.spwebasis.be en lees aandachtig de richtlijnen vooraleer je het formulier invult. Mogen we er nogmaals op aandringen om per kind slechts één keer het formulier in te vullen. Dank bij voorbaat.

Winnaars affichewedstrijd

De volgende kinderen mogen straks als VIP een bezoekje brengen aan het pannenkoekenfeest. Proficiat Adeline en Daphne Naessens, Lowie Vandaele, Lara Breyne, Senne en Tiebe Vanwolleghem, Nina en Lucie Coeman, Seppe en Diede Buyck.

Kom jij straks ook even langs in SPWe-Basis om van een lekkere pannenkoek te smullen? Je kan ook een spelletje UNO spelen of manillen. Vergeet ook de stoere highlandgames niet of het gezellige kampvuur. Van harte welkom vanaf 15 uur.
Graag tot straks!Studiekeuze na L6

Vorige week vond er een infoavond plaats rond de mogelijkheden na het zesde leerjaar. Door de recente wijzigingen in de structuur van het middelbaar onderwijs vinden we het ook belangrijk om deze info ook nog eens via de website met jullie te delen. De volledige uiteenzetting met bijkomende uitleg kan je downloaden bij > voor ouders > documenten > downloads of door hier te klikken.

1 2