Onze plantmaatjes: duurzame helden.

Met onze plantmaatjeswerking werden we genomineerd tot ‘duurzame held’ in de gemeente Wevelgem. De gemeente Wevelgem maakte een mooi filmpje die onze werking verduidelijkt. Dit alles kadert in de week van de duurzame gemeente die doorgaat van 18 tot 25 september.
Er zijn 17 klimaatdoelstellingen waarrond gewerkt kan worden. Onze plantmaatjes zetten zich in voor doelstelling 15: leven op het land, doelstelling 12: verantwoorde consumptie en productie en doelstelling 4: kwaliteitsonderwijs.
Kijk even mee naar onze werking!

 

Dag van de sportclub

Gisteren was het de dag van de sportclub en mocht iedereen zijn sport laten zien aan de anderen. Een wielrennerstruitje, zwembroek, judopak, … het kon allemaal! In de lagere school maakten we een erehaag voor alle sportievelingen en telden we meer dan 16 verschillende sporten. Ook de kleuters plaatsten de sportievelingen in de schijnwerpers want sporten is immers gezond én leuk! Meer foto’s in ons fotoboek!

Bezoek boer Harrie

Vandaag trokken de kinderen van L1 en L2 naar hof ’t Klokhuis in Sint-Denijs. Ze verkenden er de boomgaard, gingen appels plukken en maakten er nadien lekkere appelsap van. De kinderen genoten met volle teugen en mochten bovendien in de namiddag nog ravotten in het nabijgelegen Mortagnebos. Foto’s van deze leuke uitstap vind je heel snel in ons fotoboek.

 

Ontbijt SPWe-Basis

Op 9 september 2018 organiseert de ouderraad het jaarlijks ontbijt op school. Graag nodigen we iedereen uit om gezellig samen te ontbijten en het nieuwe schooljaar in te zetten. U bent van harte welkom voor het ontbijtbuffet van 8.00 u tot 10.00 uur. Wij zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft met spelletjes en animatie voor de kinderen. Rond 11.00 uur voorzien we nog de mogelijkheid om te “aperitieven” met een drankje en een hapje.
Inschrijven kan via overschrijving tot en met 30 augustus 2018 op rekeningnummer:
BE59068248038626, met vermelding van de naam van het oudste kind, het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Tot en met 5 september kunt u ook nog inschrijven en contant geld meegeven met uw kind naar school.
Kostprijs:
Volwassenen en kinderen (+12 jaar): 7€
Schoolgaande kinderen (-12 jaar): 2€

Hopelijk mogen we u ook verwelkomen!

1 2 3 50