Stadsklassen: dag 1.

Vanmorgen vertrokken we met onze zesdeklassers richting Brussel voor onze driedaagse stadsklas. Na een vlekkeloze treinrit wachtte de gids ons om 10.15 uur in het Centraal Station. Na wat uitleg over het stadsspel trokken we in groepjes doorheen het stadscentrum: het stadhuis, de Sint-Hubertusgalerijen, de beurs, Manneken Pis, de Grasmarkt, de Sint-Goedelekathedraal, … passeerden de revue. We hadden meteen een beeld van onze hoofdstad. ’s Middags trokken we naar het Warandepark om te smullen van onze picknick en nog wat te genieten van het mooie lenteweer. Al leek het meer zomer!
Metrogewijs gingen we naar het Atomium. Boven hadden we een prachtig vergezicht over Brussel en omgeving. Via de verschillende bollen klommen en daalden we verder doorheen ons bezoekje. Eenmaal terug buiten in de lentezon trakteerden we ons op een lekker ijsje. Mmmm!
Tijd om onze verblijfplaats op te zoeken. Rond 17.00 uur kwamen we aan in de Waterman waar we onze kamers opzochten vooraleer we aan tafel gingen. We smulden van lekkere lentegroentjes met aardappelen en varkenshaasje.
Met ons buikje vol moest er nadien in de speleobox geklommen worden. Oei, dat was nipt!
De kinderen konden ook nog hun klimkunsten testen op de klimmuur. Na veel zweten in de klimzaal was het tijd voor een verkwikkende douche, een dessertje en een gezelschapsspelletje als afsluiter van deze eerste dag.
Straks duiken we ons bedje in om flink te slapen! (Dat denken we toch…)
Groeten,
de stadsklassers.

Fotoboeken stadsklassen dag 1.