Infoavond september

Tijdens de eerste volledige schoolweek zetten we al even de klasdeuren open voor de mama’s en papa’s. Op donderdag 7 september geven de leerkrachten graag wat meer uitleg over de klaswerking. Je kan terecht om:
– 18.30 uur: P/K1, L2, L4 en L6.
– 19.30 uur: K2/3, L3 en L5.
De leerkrachten van L1 gaven reeds extra uitleg eind augustus. 

Afscheid L6

Donderdagavond was het een feestelijke avond voor de leerlingen van L6 en hun ouders. In de turnzaal werd er op een creatieve, muzikale manier afscheid genomen van de lagere school. Voor vele leerlingen eindigt hier een verhaal van 9 jaar SPWe-Basis. Nu maken de tieners de overstap naar de middelbare school. We wensen hen allemaal een mooie toekomst toe en hopen dat ze met een goed gevoel mogen terugblikken op hun tijd in de basisschool. Het ga jullie goed en weet: steeds welkom in SPWe-Basis!

Knappe koppen in L2

Wow… knappe koppen in het tweede leerjaar ! De leerlingen oefenden hun tafels dit schooljaar. Er werden gouden, zilveren en bronzen medailles behaald. Wannes en Amy-Lee werden tafelkampioen. Dikke duim aan alle leerlingen uit het tweede leerjaar!

Stadsklassen L5+L6: dag 2.

Wat een dag vol indrukken! We begonnen met een lekker ontbijtje in JES Sleep Inn om daarna de metro te nemen naar het Poelaertplein. Daar stonden 3 gidsen ons op te wachten om het justitiepaleis en de Marollen te ontdekken. Zo mochten we een kijkje nemen in de rechtszalen, leerden we de geschiedenis van de ‘skjieven architect’ kennen om daarna af te dalen naar de Marollen. We bezochten er de vlooienmarkt en konden er rond snuisteren in allerlei prullen.
Na een snelle picknick zetten we koers naar de VRT toren. Ook hier werden we hartelijk ontvangen en mochten we in de woonkamer van Carmen en Xavier zitten en zelfs aan de toog van FC De Kampioenen! We zagen de Ketnet-studio, liepen enkele Ketnetwrappers tegen het lijf en gingen op de foto met de Karrewiet presentatrice Annabet. Er volgde nog een bezoekje aan de radiostudio’s en de decorruimtes. We werden uitgezwaaid door Ruben Van Gucht en William Boeva.
Na 16 uur trokken we nog naar de zonovergoten Grote Markt om op ‘souvenirjacht’ te trekken. Sommigen genoten van een lekker ijsje, wafel of snoep of … van de lentezon. ☀️
Na zo’n gevulde dag moesten we enkel nog ons buikje vullen. De vegetarische lasagne ging vlotjes binnen zodat we toch weer wat energie hadden om de dag af te sluiten met een spelletje laddercompetitie. Een uurtje stevige, sportieve strijd eindigde met Khalifala en Febe als winnaars. Proficiat!
Wat een dag! Wat een avontuur! Nu wordt het stil hier in JES want deze dag was behoorlijk druk maar super plezant. Morgen vliegen we er nog een laatste keer stevig in met een bezoek aan het symbool van Brussel: het Atomium.
Slaapwel thuisfront en tot morgen!

Stadsklassen L5+L6: dag 1.

Onze eerste dag in de hoofdstad zit er bijna op. Terwijl we allen aan het genieten zijn van een filmmomentje🍿kunnen we terugblikken op een geslaagde dag. Na aankomst trokken we meteen op pad om zoveel mogelijk opdrachten van het stadsspel op te lossen.. We kwamen voorbij de Grote Markt, Manneken Pis en Jeanneke Pis, de vele stripmuren, de Rue des Bouchers en andere toeristische trekpleisters.
Deze middag aten we dan onze picknick op in het Warandepark om daarna koers te zetten naar het Brussels parlement. We leerden er heel wat bij over Brussel en zijn geschiedenis. Na een quiz bleken Hailey en Charlotte de ‘kraks’ te zijn van deze boeiende rondleiding.
De metro bracht ons uiteindelijk naar onze verblijfplaats in Molenbeek. We vulden onze buikjes met rijst en vol-au-vent. Straks proberen we flink onze oogjes dicht te doen want er wacht morgen nog een nieuwe dag in Brussel met een wandeling doorheen de Marollen en een bezoek aan de VRT. Slaapwel!

1 2 3 44