Bosklassen – dag 1

Deze morgen stonden meer dan 50 kinderen te popelen om de trein te nemen richting Barvaux. Eindelijk was het zover: bosklas! Eventjes was er paniek bij het bosklasteam toen de radio vertelde dat er staking was bij de NMBS maar toch konden we probleemloos onze treinreis afhaspelen. Ook de bagage deed een voortreffelijke rit richting Durbuy en omstreeks de middag was iedereen veilig en wel op onze Ardennenplek voor de komende 5 dagen. En weet je? Ook de zon was van de partij! Van het station van Barvaux trokken we naar de boorden van de Ourthe om er onze picknick te verorberen en zo wat extra energie op te doen vooraleer we de wandeling naar Durbuy konden aanvatten.

Alles liep gesmeerd en na een paar keer het juiste antwoord te geven op de vraag ‘is het nog ver?’ belanden we zonder omwegen in het centrum van het kleinste stadje van België. Gejuich alom bij de kinderen! Maar toen kwam er toch een lichte ontnuchtering toen bleek dat onze verblijfplaats nog zo’n twee kilometer verder lag. Uiteindelijk vonden we allen onze tweede adem en kwamen we rond 16.45 uur aan in ons ‘hotel’.

En als je dan denkt van ‘oef!’ dan komt nog de lastigste opdracht: de bagage moet op de kamer geraken! Met man (en vrouw) en macht raakten we tegen het avondmaal toch geïnstalleerd. De balletjes gehakt, lekkere appelmoes, aardappeltjes en de overheerlijke pudding gingen vlot naar binnen.
Na het avondmaal was er nog even tijd om een strip te lezen of een gezelschapsspel te lezen.
Omstreeks 21.00 uur gingen de lichten uit en was er bij sommigen toch al vermoeidheid te merken. Bij sommigen ….
Bij het schrijven van dit berichtje is de stilte nog niet helemaal teruggekeerd maar het komt goed!

Morgen wacht ons de avonturenloop en de geschiedeniswandeling doorheen Durbuy. We sluiten de dag dan af met een roofvogelshow. Nu maar duimen dat de restjes van orkaan Gonzalo niet te veel roet in het eten gooien. Duimen jullie mee?
Slaapwel en tot morgen!

O ja, de foto’s zijn ook reeds te bezichtigen op onze website.

Een reactie

  • Francine Seynhaeve

    Ik leef helemaal met jullie mee en duim voor mooi weer! Ik kan zelfs efkens niet goed meer door mijn ogen zien. Vele groetjes aan het ganse team en veel succes!
    Francine