Bosklassen – dag 3

Dag 3 …

Nu de rust teruggekeerd is in de burcht van Durbuy trekken we opnieuw wat tijd uit om jullie op de hoogte te houden van de avonturen van onze ridders en jonkvrouwen.
Gezonde buitenlucht en spannende activiteiten hebben ervoor gezorgd dat het jonge volkje vlotjes in slaap dommelde en dit tot de klok van 7 uur.  Meer dan aanvaardbaar dus …

De lucht in Durbuy kleurde grijs met hier en daar een blauwe streep. De zon deed af en toe haar uiterste best om kleur te geven aan de schitterende streek.
Na het ontbijt wachtte ons andermaal  een topprogramma.  In de voormiddag trokken onze Wevelgemse ridders door de bossen op ware kruisvaart naar het kasteel van de Hare Krishna-beweging in Rhadadesh.  Aangezien we onze oranje gewaden niet bij hadden mochten we in onze gewone plunje onze intrede doen in het kasteel.  Onze gids – een West-Vlaming nota bene – nam ons mee in de wondere wereld van Visjnoe en Krishna.  Een busje pikte ons na dit bezoek op om ons terug naar La Renardière te brengen.  Knorrende maagjes werden gestild met frietjes, stoofvlees, sla en tomaatjes.  Traditiegetrouw was alles “op en uit” (Wevelgem blijft zijn naam van “goeie eters” alle eer aandoen).  Een ijsje was de kers op de taart!

Met deze voorraad nieuwe energie, waren we klaar voor deel 2 van de dag: rappel, klimmen en apenbrug.  Er werd geklommen en geklauterd dat het een lieve lust was. Spiderman en Catwoman: jullie kunnen nog wat leren van onze bosklassers!

In de loop van de dag doken enkele bekende gezichten op in de buurt van ons sporthotel.  Directeur Hans verliet zijn bureau op school om samen met juf Wendy richting Durbuy te trekken. Ook oud-kleuterjuf Mieke Nuytten dook ’s morgens reeds op om  – gewapend met stoere bergschoenen – frisse boslucht op te snuiven. Welkom aan de nieuwkomers!

Moe maar voldaan hesen de ridders zich ’s avonds in hun pyjama.  Het moet gezegd: dat zit een stuk comfortabeler dan de doorsnee – maliënkolder.

Het warm bedje moest nog even wachten want … onze nieuwkomers hadden een quiz voorbereid!  Leuk om te weten: de winnende ploeg krijgt morgen een persoonlijke assistent tijdens het ontbijt: broodjes worden gesmeerd en kopjes worden gevuld.  Er wordt net niet voorgekauwd!!

Morgen reeds dag 4: de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt!

Slaapwel  iedereen …

Het bosklasteam.

FOTO’S DAG 3