Bosklassen – dag 4

Dag 4.

Na het ontwaken verzekerde een blik op het internet ons van een regenvrije dag.  Driewerf hoera!
De zaklamp werd opgevist uit de bagage want vandaag stond “speleologie” op het programma.
Er werd in de loop van de voormiddag in 2 groepen gewerkt: terwijl L3 zich een weg baande doorheen “het gat van Margriet” (hebben we niet zelf uitgevonden …) stortte L4 zich op een legerparcours op de domeinen van LPM.  Daarna werden de groepen omgewisseld.  Nagenoeg alle bosklassers verkenden een stukje ondergronds Durbuy.  De grot werd ontdekt toen een herder op zoek ging naar een verloren lammetje.  “Boboke” had zich verschuild in een opening in de rots.
Wie vond de duim die op de rots was aangeduid?
Dit was het teken dat een archeoloog de grot had verlaten na deze grondig te hebben onderzocht.
Tip voor de mama’s en papa’s: houd morgen de wasmachine startklaar.  Een blik op de foto’s van de dag maakt veel duidelijk.
’s Middags werd ons puree met spinazie en fishsticks voorgeschoteld.  Mmmm … Wie zei ook alweer dat we enkele moeilijke eters mee hadden?  Niks van gemerkt!
In de namiddag bracht de bus van LPM ons naar Wéris.  Daar bewonderden we de dolmen en de witte menhir.  Geheimzinnige aardkrachten en meditatie hadden een vreemd effect op onze bosklassers.  Sommigen gingen zowaar zweven boven de partij kunstig gestapelde stenen.
Eén bosklasser tartte het noodlot door het duivelsbed aan te raken.  Hopelijk wordt hij gespaard van ongeluk in de nabije toekomst.
Na de broodnodige douche doken we voor een laatste keer tijdens deze week in onze pyjama.
Wie een act had voorbereid koos voor een glitter-and-glamouroutfit.  Heel wat SPWe-basis-talent passeerde de revue.  Dit alles werd in goede banen geleid door aanstormend talent: dank je wel, Emile en Lukas Vanneste voor de puike presentatie!
Momenteel daalt de rust voor een laatste keer neer over onze ridderlijke burcht.
Morgenavond geen bosklasvriendje meer links of rechts naast ons bed.
Dan wordt het na de middag inpakken en wegwezen.
Maar eerst gaan we nog een half dagje genieten van deze onvergetelijke, fantastische ervaring.
Aan allen zachte dromen gewenst en tot morgen iedereen!

Het bosklasteam