Stadsklassen L5+L6: dag 2.

Wat een dag vol indrukken! We begonnen met een lekker ontbijtje in JES Sleep Inn om daarna de metro te nemen naar het Poelaertplein. Daar stonden 3 gidsen ons op te wachten om het justitiepaleis en de Marollen te ontdekken. Zo mochten we een kijkje nemen in de rechtszalen, leerden we de geschiedenis van de ‘skjieven architect’ kennen om daarna af te dalen naar de Marollen. We bezochten er de vlooienmarkt en konden er rond snuisteren in allerlei prullen.
Na een snelle picknick zetten we koers naar de VRT toren. Ook hier werden we hartelijk ontvangen en mochten we in de woonkamer van Carmen en Xavier zitten en zelfs aan de toog van FC De Kampioenen! We zagen de Ketnet-studio, liepen enkele Ketnetwrappers tegen het lijf en gingen op de foto met de Karrewiet presentatrice Annabet. Er volgde nog een bezoekje aan de radiostudio’s en de decorruimtes. We werden uitgezwaaid door Ruben Van Gucht en William Boeva.
Na 16 uur trokken we nog naar de zonovergoten Grote Markt om op ‘souvenirjacht’ te trekken. Sommigen genoten van een lekker ijsje, wafel of snoep of … van de lentezon. ☀️
Na zo’n gevulde dag moesten we enkel nog ons buikje vullen. De vegetarische lasagne ging vlotjes binnen zodat we toch weer wat energie hadden om de dag af te sluiten met een spelletje laddercompetitie. Een uurtje stevige, sportieve strijd eindigde met Khalifala en Febe als winnaars. Proficiat!
Wat een dag! Wat een avontuur! Nu wordt het stil hier in JES want deze dag was behoorlijk druk maar super plezant. Morgen vliegen we er nog een laatste keer stevig in met een bezoek aan het symbool van Brussel: het Atomium.
Slaapwel thuisfront en tot morgen!