On met la patate!

Nu de Rode Duivels een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken stellen we graag onze videoclip voor van het supporterslied bij uitstek: on met la patate! Zelfs met Average Rob in de tribune slaagden de Belgen er niet in om te winnen tegen Slovakije maar met deze extra stimulans schreeuwen we onze Duivels naar een klinkende zege tegen Roemenië en Oekraïne. En wie weet , wat dan nog volgt! On met la patate! 🇧🇪

De stoel van SPWe-basis

Hou jullie klaar voor onze wedstrijd: ‘De stoel van SPWe-basis’.
Wie volgende week ergens in Wevelgem de geheime locatie ontdekt en als eerste in de stoel zit met het juiste voorwerp, wint een mooie prijs.
Enkel kleuters & leerlingen uit SPWe-basis kunnen deelnemen.
Hou gedurende één week Questi, Facebook en Instagram dagelijks in de gaten. Tussen 18.00 uur en 19.00 uur de details online.
Spelen jullie ook mee?

Striphelden op school

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben samen met een cartoonist een strip gemaakt over actuele thema’s zoals anders zijn, pesten, discriminatie, stereotypering, …
In oktober kwam Constantijn, de cartoonist, naar de klas om samen met de kinderen een verhaal te bedenken rondom deze thema’s. Later gaf hij ook een tekenworkshop.
De kinderen zijn erg trots op hun strip! Het resultaat mag zeker gezien (en gelezen) worden!

Tweedaagse Bokrijk – dag 2

Onze tweede dag begon met een stralende zon aan een felblauwe hemel: het kon niet beter! Na een lekker ontbijtje werden de kamers leeggemaakt en vertrokken we te voet richting Bokrijk. Er wachtte ons een ‘Bokrijk-rally’ waarbij we kennis maakten met de geschiedenis maar ook met de volksspelen van vroeger. Een mooie afwisseling die er voor zorgde dat het al snel middag was. Na het verorberen van onze friet met frikandel mochten we echt terugkeren in de tijd. Hoe moet het geweest zijn als kind aan het begin van de 20ste eeuw? We mochten het aan den lijve ondervinden in de school of op de boerderij. Er werd gewerkt ‘op het land’, geschreven op een lei, een lesje huishoudkunde gegeven, de was werd gedaan en er werd zelfs koffie gemalen. 
Wat een ervaring!
Na nog een laatste wandelingetje doorheen het mooie Bokrijk sprongen we rond 16 uur terug de trein op om terug te reizen naar Wevelgem … naar 2024. Bedankt Bokrijk voor deze aangename kennismaking met het verleden.

Tweedaagse Bokrijk – dag 1

Wat een fantastische eerste dag in Bokrijk! De trein bracht ons veilig en wel in Limburg waarna we al even konden ravotten op de spectaculaire speeltuin. Na het picknicken gingen we meer dan 100 jaar terug in de tijd. We volgden les in een klas, bewerkten leder, bezochten de boerderij of de stad in de sixties. Sommigen luisterden ook naar de preek van meneer pastoor. Na nog een fikse boswandeling kwamen we rond 17.30 aan in de jeugdherberg. De knorrende maagjes werden gevuld met vol au vent, frietjes en appelmoes. Het verfrissende ijsje vulde de laatste plekjes in de buik. Onder een avondzonnetje werd er nadien nog buiten gespeeld om rond 20.30 uur de kamer op te zoeken. Moe maar voldaan van een schitterende dag. Morgen wacht nog meer Bokrijk plezier!

Heel wat foto’s zijn intussen terug te vinden op onze website.

1 2 3 113