Stadsklas L6: dag 2

De tweede dag in onze hoofdstad begon deze morgen rond 07 uur. Nou ja, enkele heel enthousiastelingen waren al om 05.30 uur klaarwakker. Toch moest er nog even geduld uitgeoefend worden vooraleer we er zouden invliegen. Na een lekker ontbijt werd de picknick klaargemaakt om er opnieuw een dagje op uit te trekken. Metrogewijs ging het richting Brussels Parlement. Na een interessante rondleiding werd onze kennis getest aan de hand van een quiz! De winnares van deze boeiende strijd werd Hanne Deschodt voor Marie Malcorps en Louise Degraeve. Proficiat! Als afsluiter kregen we nog een drankje en konden we klinken op een heel leerrijke ochtend. 
Na het verorberen van onze picknick moesten we nog een lange weg afleggen met metro en tram naar de Reyerslaan. Om 14.00 uur mochten we een blik werpen achter de schermen van de VRT. We namen een kijkje in de Ketnet studio, de nieuws studio, bezochten de radiozenders en zagen de werkruimtes waar alle decors worden gebouwd. We hadden oren en ogen te kort om zoveel indrukken te verwerken!
Deze avond staat er nog een vrij podium en een filmmomentje gepland. Maar eerst vullen we onze buikjes met Turkse pizza. Lekker! Vele groeten vanuit onze hoofdstad!