Dopjesactie op school.

Sinds nieuwjaar zijn we gestart met een inzamelactie van dopjes. We zamelen die plastieken dopjes in ten voordele van een organisatie uit Koksijde, de Vrienden der Blinden.
Zij verkopen de dopjes aan een firma, die de dopjes recycleert tot o.a. de zwarte bakken voor bloemen en plantjes. Met dat geld financieren ze de opleiding van blindengeleidehonden.
Onze school sponsort een specifieke puppy, Nayla (zie foto). Zij verblijft momenteel in een adoptiegezin in Poperinge. Zij zullen haar ‘opvoeden’ en sociaal maken. Na 2 jaar
gaat Nayla dan terug naar het opleidingscentrum in Koksijde waar haar echte opleiding start. Zo’n opvoeding en opleiding kosten veel geld, dus …
Hoe meer dopjes, hoe beter !! Sparen jullie mee voor Nayla, onze SPWe-puppy ?
Probeer misschien een systeem te vinden om deze dopjes bij te houden, en geef ze op geregelde tijdstippen mee naar school. Aangezien de dopjes volledig gerecycleerd worden, is het bovendien heel goed voor het milieu. We krijgen hulp van SPWe-1 en 2, Delhaize, Prik en Tik, Yummies, KSV Moorsele, Pacifyc Gym, rusthuis Bissegem, Blueberry Hill en nog veel anderen. Ook de gemeente en het rusthuis Elckerlyc worden aangesproken.